Костов: ДС диктува дневния ред на страната
Костов: ДС диктува дневния ред на страната / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

"Държавна сигурност" започна да диктува дневния ред на страната ни и ГЕРБ не са способни да се противопоставят на това. Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов след редовното заседание на ръководството на партията.

По думите му единственото решение за премиера Бойко Борисов е да се освободи от хората, които не са успели да се противопоставят на това - Цветан Цветанов и Ваньо Танов.

"Който СРС-та чете, от СРС-та умира, беше казано на ръководството", посочи Иван Костов.

Той припомни как е била преодоляна подобна атака по време на управлението на ОДС. "Бръмбъргейт" завърши така - уволнение на отговорния главен секретар на МВР тогава Божидар Попов, отиване на съд, който опроверга твърденията, че има "Бръмбъргейт".

Бойко Борисов потвърди, че е водил този разговор. В четирите разговора са ползвани скандални думи за политическо покровителство и злоупотреба с власт. "Вече има признато действие", каза лидерът на ДСБ. Според него Борисов трябва да започне истинска война с хората от бившата ДС, да ги освободи от заеманите постове. По думите му тази война се води с далечен прицел - да се освободят руските интереси в страната ни.

На въпрос кого визира с думите, че ДС диктува дневния ред на страната ни, Иван Костов каза, че това са същите хора, които са правили на времето "Бръмбъргейт". Там се провижда връзка с президента, смята Костов.

Георги Първанов - Цвятко Цветков била здравата ос, през която винаги минавали скандалите с подслушването.

Ако се постави въпрос за вот на недоверие, за какъвто говорят социалистите, на национално съвещание Демократи за силна България ще обсъдят въпроса дали да го подкрепят, или не.