/ БГНЕС
България и в момента изнася огромно количество оръжие към Украйна през посредници, твърди председателят на "Възраждане". 

"Тази вечер от летище Варна ще излети отново украински АН-12 за Полша. В момента пред "Дунарит" има колона от украински тирове, които до колкото зная товарят тротил. Вчера от "Арсенал" също са товарени огромни количества оръжия", съобщи още депутатът.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел на изненадваща визита в Киев (СНИМКА)

"Отиват в Полша и от там се преразпределят към Украйна, износът не е директен", допълни Костадинов пред репортери в Народното събрание.

Той смята, че депутатите не биха подкрепили при гласуване предложението на "Демократична България" за военна помощ за Украйна. "Нашата страна за съжаление вече е пряко намесена във войната и то на страната на Украйна. Но няма единодушие по темата дори сред депутатите в управляващото мнозинство, които публично са уж проукраински настроени", допълни лидерът на "Възраждане".

Пентагонът: Украйна получи изтребители и резервни части

Костадин Костадинов посочи още, че 84% от българското общество не желае да се изпраща оръжие. "Това означава, че ако се вземе такова решение, правителството ще прави напук на желанието на хората", смята той.