"Има такъв народ" няма да откажат мандат, ако президентът им го връчи
Нека Корнелия Нинова ни каже по време на преговорите дали биха поканили премиер от „Продължаваме промяната“ и тогава ще обмислим позицията си. Това заяви пред журналисти председателят на Комисията по бюджет и финанси и народен представител от „Има такъв народ“ Любомир Каримански по повод думите на Нинова, че ако от БСП получат мандат за съставяне на правителство, биха поканили премиер от ПП.

Каримански допълни, че на този етап не е имало възможност да бъдат обсъдени тези въпроси, тъй като е имало работа в Комисията по бюджет и финанси. „Днес имаме група в 16.30 часа, на която вероятно може и това да обсъдим“, сподели Каримански.

В очакване на третия мандат: Топката е в Радев, а опозицията иска избори

ИТН няма да върне мандата, ако президентът реши да го връчи на тях.

„Аз го казвам и колегите са го казвали, че това е отговорната позиция. Трябва да се вземе и трябва да се направи опит да има правителство, ако това е волята на Народното събрание“, категоричен бе Каримански.

ИТН не държи премиерът да е от редиците на партията. „Най-добрият подход в случая е да има консенсусна фигура“, допълни депутатът, но уточни, че това не означава, че консенсусната фигура не може да бъде и от техните редици.
БГНЕС