/ БГНЕС
Нека запазим коалицията Обединени патриоти
101087
Нека запазим коалицията Обединени патриоти
  • Нека запазим коалицията Обединени патриоти
Аз съм радетел за това да бъде запазена коалицията „Обединени патриоти“, заяви лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов по време на днешния VII редовен конгрес на ПП „ВМРО – Българско национално движение“, който е най-висшият форум на партията. По думите му рецептата на силата на българската нация е в нейното единството. "Затова ние продължаваме да бъдем отворени за запазване на коалиция "Обединени патриоти".

Каракачанов: Най-добрият вариант е да запазим малката коалиция за евровота

В програмата на конгреса е записано, че ръководството на ВМРО ще направи отчет за свършеното от предишния конгрес до момента. Делегатите ще изберат нови ръководни и контролни органи на партията. Отделна точка от дневния ред на заседанието е посветена на политиката на ВМРО - Българско национално движение, както и за предстоящите избори за Европейски парламент.

България е длъжна да подпомага сънародниците си в Северна Македония, каза още министърът на отбраната Красимир Каракачанов на откриването на конгреса в парк хотел "Москва". Според него това трябва да става по начин, по който да се гарантира териториалната цялост на Северна Македония и спокойствието на българските сънародници там.

Валери Симеонов: НФСБ ще се яви самостоятелно на евроизборите

Вицепремиерът Каракачанов изтъкна, че помощта към Северна Македония не означава, че България като държава се е отказала от историческата истина. "Това не означава, че сме се отказали от това да се борим против фалшификацията на нашата история и против опитите с административни и насилствени методи да се създава някаква измислена нова етническа принадлежност на населението в Република Македония", уточни Каракачанов. Той добави, че ВМРО е постигнала значителни успехи по темата за българските сънародници в Северна Македония.

Елена Йончева ще води листата на БСП за евроизборите

Вицепремиерът посочи, че партията е изправена пред нови предизвикателства - европейските и местните избори. Затова той е на мнение, че от това какво е поведението на партията в изпълнителната власт, хората ще оценят управленските й качества.

БГНЕС


Ние работихме чудесно с ВМРО и се надявам това да остане така и за следващата част от мандата, независимо от развитието на тези избори, заяви лидерът на ПП "Атака" и председател на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров. Той благодари за доброто сътрудничество с ВМРО през последните две години.

Волен Сидеров бе категоричен, че този управленски мандат трябва да бъде довършен. Според него обединението на патриотичните формации през 2016 г. е допринесло за добрите резултати в последните два вота. "За първи път ДПС беше изместена от трета позиция от една патриотична формация и това беше поврат в българската политика", изтъкна Сидеров.

БГНЕС


"Най-лесното е да се разделим, по-трудното е да се явим заедно. Въпросът е можем ли сега да го направим", попита той. Според него възможността патриотичните формации да се явяват обединени на предстоящите избори за Европейски парламент все още съществува.
БТА