/ БГНЕС
Каракачанов: Най-добрият вариант е да запазим малката коалиция за евровота
100972
Каракачанов: Най-добрият вариант е да запазим малката коалиция за евровота
  • Каракачанов: Най-добрият вариант е да запазим малката коалиция за евровота
Все още не е ясно дали трите партии в коалицията "Обединени патриоти" ще се явят заедно на предстоящите избори за Европейски парламент. Това каза след среща с партньорите си вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.
 
Той изрази съжаление, че в разговора не е участвал председателят на НФСБ Валери Симеонов и коментира, че ако има някакви съображения, е редно да дойде и да ги изговори.

Министър Маринов: Подготвяме се както за евроизборите, така и за абитуриентските балове
 
"Ние сме започнали подготовка за самостоятелно явяване на евроизборите, но най-добрият вариант е запазване на коалицията Обединени патриоти", каза след срещата Каракачанов. Той отказа да коментира обсъжда ли се вариант ВМРО и "Атака" да се явят заедно на евровота, без НФСБ, и допълни, че разговорите по темата не са приключили.
 
"Най-добрият вариант е коалиция от "Обединени патриоти". В края на краищата всички сме заети, но намираме време, в името на единството да седнем да говорим. Ако имаш някакви съображения, идваш и казваш – това не ми харесва, онова не ми харесва. Предлагам едно, друго, трето. Няма драма да се явим и по отделно, но ако запазим един добър тон помежду си – няма проблем. Ако някой иска да се броим – ще се преброим, няма проблем. Въпросът е, че все пак като определиш среща – редно е да се явяваме”, коментира Каракачанов.
 
"Волен Сидеров беше изключително коректен – искаше да седнем трите формации и да поговорим. В крайна сметка изборите чукат на вратата. Продължавам да мисля, аз и моите колеги от ВМРО, че най-добрият вариант е да запазим коалиция „Обединени патриоти”. Ако това не е възможно, ще се разберем да бъдем коректни един към друг и всеки може да се яви поотделно, ако иска, но е хубаво тези неща да се изговарят. Господин Сидеров имаше желанието да седнат трите формации на една маса и всеки да си каже какво мисли. Нищо друго освен това не сме обсъждали.”