Мустафа Карадайъ
Мустафа Карадайъ / darikradio.bg
Приемането на Закона за вероизповеданията е голяма крачка в защита на националните интереси на страната. Това коментира в предаването "Годината" председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

"Някои от политиците и политическите партии се опитаха да използват и този закон за противопоставяне и разделение в обществото. Предложиха се ред текстове за противопоставяне и разделение, които не бяха приемливи от различните вероизповедания. Но още от самото начало, още от Консултативния съвет при президента, когато се взе решението да се направят необходимите промени, от тогава до днес, до тези текстове, които вчера успяхме да приемем в Народното събрание, ние сме били последователни в тази си посока и в тази си дейност", каза още Карадайъ.

Парламентът прие окончателни промени в Закона за вероизповеданията

"Всички вероизповедания, без изключение, подкрепиха това, което се прие. Има едни неприети текстове, против които реагираха всички вероизповедния. От тази гледна точка, поне по време на приемането на Закона за вероизповеданията се видя, че когато има ясна идея за решаване на проблеми и въпроси на хората, системните партии могат да си свършат работата и да не обръщат до такава степен внимание на вредните, противопоставящи елементи в обществото", добави още председателят на ДПС.

Попитан дали има персони, които от ДПС изключват като възможни в евентуален програмен кабинет, като например Волен Сидеров, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов, Карадайъ отговори: "Самото отрицание заради отрицанието на персоната не върши никаква работа. Но отрицанието на политиката, която вършат тези хора и онова, което насаждат в обществото - омраза, ксенофобия, противопоставяне, не води до нищо добро. Днес каквото сеем, нашите деца ще жънат".

Парите за църквата и мюфтийството скараха депутатите
 
Дали това изключва Бойко Борисов като възможен министър-председател на програмно правителство, Карадайъ коментира: "И вие сте възможен, и г-н Борисов е възможен. Нашите очаквания са, че ще направим програма за ускорено икономическо развитие на страната, а няма да правим програма за противопоставяне, няма да правим програма на основата на ксенофобия, няма да целим разделение и омраза в обществото, а ще търсим обединението на енергията в обществото в името на ускореното развитие".
 
Думата на 2018 г. според лидера на ДПС е „скандал”.