След 14-дневно лечение в УМБАЛ "Софиямед" Негово Светейшество българският патриарх Неофит бе изписан и се завърна в патриаршеския дом при Софийската света митрополия, където ще продължи с рехабилитационни процедури до пълното си възстановяване. Това се казва в съобщение от кабинета на Негово Светейшество българския патриарх Неофит във връзка с изписването му от болница.

Светейшият патриарх сърдечно благодари на управата на болницата в лицето на д-р Михаил Тиков, за оказаното внимание. Специална благодарност на екипа, оглавяван от д-р Бисер Бончев, който извърши оперативната интервенция, се посочва още в съобщението. "Благодарност и на д-р Людмил Върляков, на доц. д-р Велина Гергелчева, на д-р Ивета Ташева, както и на всички лекари, медицински сестри, рехабилитатори, санитари и обслужващ персонал, които положиха всеотдайни грижи за бързото възстановяване на Негово Светейшество! Първосветителят на Родната ни Църква благопожелава на екипа на болницата крепко здраве, душевни и телесни сили, и успехи в отговорното им призвание", се казва в съобщението.

На 10 май Негово Светейшество Българският Патриарх и Софийски Митрополит Неофит претърпя инцидент в патриаршеския дом в Софийска митрополия.

Той си счупи горната част на лявата бедрена кост и се наложи спешна хоспитализация и операция.