Петър Петров
Петър Петров / МВР, пресцентър
Избягалият от ареста в Пловдив Петър Петров се е предал сам на властите. Той се свързал с Окръжната прокуратура в Монтана чрез адвокат и впоследствие се предал, съобщиха от държавното обвинение.
 
В момента мъжът се намира в следствения арест в Монтана. Предстои да бъде отведен в ареста в Пловдив. Петър Петров е привлечен към наказателна отговорност за държане с цел разпространение на марихуана с нетно тегло над 193 грама. Срещу негов се води и досъдебно производство за бягството му от ареста, заради което е бил обявен за общодържавно издирване.

26 юни: Издирват избягал арестант, тече проверка по случая (ОБЗОР)

26-годишният Петров е от Монтана, но живее в Пловдив и има адресна регистрация там. Той избяга от полицейско управление в града под тепетата във вторник, като успял да направи това през прозореца на тоалетна на втория етаж на сградата преди да изтече 24-часовият му арест за притежание на наркотици. Мъжът бе обявен за общодържавно издирване.

Вътрешният министър за бягството на арестанта: Съществен пропуск на полицаите

По случая започна проверка, а министърът на вътрешните работи Валентин Радев смята, че вината е на полицаите.
 

Шефът на Областната дирекция на МВР в Пловдив се закани, че след като излязат резултатите от проверката и ако тя установи пропуски, ще бъде безкомпромисен към служителите.