"Не сме затворили вратата към никого". Това коментира в кулоарите на Народното събрание Станислав Балабанов от "Има такъв народ".

На въпрос за сключване на споразумение с партиите, той коментира, че тежката дума, морала и достойноството са много по-важни от един подпис.

"Коалициите и подписите в последните години се превърнаха в мръсна дума", обясни той. Балабанов подчерта, че ИТН очакват най-много подкрепа от "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме".

Пламен Николов: Продължаваме разговорите, за да върнем мандата изпълнен

"Нашата позиция е ясна. Ние сме открити към всички политически партии, за да се опитаме да направим правителство в изключително тежък момент – с 65 народни представители. По-добре да има правителство и да се върви към спешни реформи в редица сектори. Изключително важен е Планът за възстановяване, защото, ако не бъде подготвен както трябва до края на годината, България е заплашена да не получи средства от ЕС. Важно е за нас да има кабинет, но решенията ще бъдат обявени от политическите партии", коментира още Балабанов.

По думите му позициите се променят ежедневно. "Христо Иванов говореше, че гледаме в една посока, на следващия ден излезе с декларация. Продължаваме да не намираме отговорите – защо?", допълни той.

ИТН призоваха ИБГНИ, ДБ и БСП да подкрепят правителството, ако припознават приоритетите им

"Може да се случи така, че мандатът да получи друга политическа партия. Вторият мандат отива по Конституция в ГЕРБ. Ние познаваме как изглежда в очите на хората техният лидер Бойко Борисов, така че и от тях не очакваме конкретика", посочи Балабанов.

На въпрос дали има вариант да не внесат правителство, Балабанов отговори, че имат проектокабинет и "мача ще го играят" до край.