„Джуджетата“, меко казано, не ме долюбват, а с другия кръг на Мартин Божанов-Нотариуса нямам пресечни точки, каза Ясен Тодоров, следовател към Националната следствена служба (НСлС). Той допълни, че с Петьо Петров са били в много добри отношения до 2004 г., когато той става заместник на столичното следствие и отношението му към Тодоров се променя в отрицателна посока. 

„Нямам представа с какво се е занимавал, след като е напуснал следствието, не съм комуникирал с него. Не мога да кажа дали има кръгове в Софийска градска прокуратура и Софийска районна прокуратура, защото не съм работил там“, обясни Тодоров. Той допълни, че в Националната следствена служба няма такива кръгове.

Заявявам, че не съм познавал Мартин Божанов, преди да бъде убит. Нямам негови телефони, не съм посещавал негови кантори. Не съм посещавал SS клуб, дори бях скептичен към съществуването му, когато то стана известно по медиите. Най-близката сграда, която съм посещавал около клуба, е Военно-историческият музей и Специализираният съд - по повод атентата срещу Иван Гешев, каза още Тодоров. 

Относно доклада, внесен от генерал Атанас Атанасов във временната комисия, Тодоров обясни, че целта му е "съсипване човешки съдби и проваляне на професионални кариери": "Професионално съм стигнал своя таван, нямам амбиции за повече, на тези, които са го написали, мога да кажа да не се притесняват за това, на ничие място няма да седна", каза Тодоров. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Марин Колев/БТА