Служебният вицепремиер и министър на отбраната Стефан Янев
Служебният вицепремиер и министър на отбраната Стефан Янев / БГНЕС, архив
Имаме сигнали, че от Турция се организират автобуси с избиратели за вота на 26 март, но е трудно да се каже откъде идва организацията. Това посочи вицепремиерът и министър на отбраната Стефан Янев пред bTV. Той коментира, че дори да има спонсорирана кампания, то тя лесно може да се скрие зад други организации. 

Ради Найденов: Затварянето на граници не решава проблеми

Янев е категоричен, че в момента има повишена чувствителност към т.нар. изборен туризъм особено на фона на това, че и Турция се готви за избори – референдума на 16 април.

Лютви Местан държи реч на турски във варненско село

Издадени са предупреждения и актове на партии за нарушения на изборния процес - агитация на чужд език и използване на предизборни клипове, добави още Янев.

Патриотични партии блокираха границата с Турция (СНИМКИ)

По повод отношенията между България и Турция министърът посочи, че се стремим да запазим и поддържаме добрите отношения, но използваме наличния дипломатически инструментариум, за да регулираме ходове, които бихме квалифицирали като опит за намеса във вътрешните ни работи. Такъв ход е извикването на посланика ни в Турция Надежда Нейнски за консултации. Така се дава знак, че има нещо, което превишава рамките на добрия тон в отношенията ни, уточни Янев.