Привърженици на патриотични партии блокираха гранични пунктове с Турция в опит да спрат изборния туризъм. В блокадата се включиха над 100 души, част от които облечени в традиционни носии и пеещи възрожденски песни.

Блокада на границата с Турция
БГНЕС

Бяха блокирани трите гранични пункта с Турция Капитан Андреево, Лесово и Малко Търново. Протестът бе против изборния туризъм и намесата на Турция в изборния процес, както и в защита на националния интерес, обясниха организаторите от "Обединените патриоти". Привърженици на патриотични формации се появиха пред бариерите и на няколко пъти спираха влизащите в България през граничните пунктове. 

За няколко часа около обяд в страната от Турция не можеха да влизат автобуси и леки автомобили. Около 14.00 блокадата беше вдигната, но протестиращите се заканиха да организират повторна блокада до края на седмицата.

Блокада на границата с Турция
БГНЕС

"Няма да позволим на изборни туристи да влизат в България", скандираха участниците в протестната демонстрация.

Блокада на границата с Турция
БГНЕС

Забелязваха се хора да преминават границата пеша, теглейки куфари. Шофьори на ТИР-ове, които са блокирани в километрична опашка от вчера, твърдят, че през миналия ден през пункта са влезли около 50 автобуса.

Блокада на границата с Турция
БГНЕС

Организаторите пък споделят, че по тяхна информация около 1000 автобуса с около 40-50 000 души се готвят да преминат границата, за да стигнат до изборните секции. "Няма да позволим това да се случи. Блокадата е само началото. Ще продължим с подобни действия изненадващо. Ще спираме движението на различни места в страната", заявил е Ангел Джамбазки.

Блокада на границата с Турция
БГНЕС

Засилено бе полицейското присъствие.