Премиерът, министърът на правосъдието и главният прокурор се срещнаха в МС с бащата на убития в Солун Тоско
В България ще се образува паралелно досъдебно производство за убийството на 28-годишния Тоско Бозаджийски, съобщи пред журналисти в МС говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Днес премиерът Бойко Борисов, министърът на правосъдието Данаил Кирилов и главният прокурор Иван Гешев се срещнаха в МС с Георги Бозаджийски, баща на убития на 5 януари в Солун, Гърция , 28-годишен Тоско Бозаджийски.

Бащата на убития футболен фен в Солун: Моето дете е убито, няма да им простя

"Досъдебното производство и всички действия по разследването ще се водят от Софийска градска прокуратура, под специалния надзор на Върховна касационна прокуратура", каза Сийка Милева.

"Премиерът ми разпореди да задействам международноправни механизми между България и Гърция, да уведомя гръцкия правен министър и да поискам информация за хода на разследването досега", отбеляза министър Данаил Кирилов.

След бой между агитки: 28-годишен българин загина в Солун

Тоско и негови приятели посетили на 4 януари футболната среща между отборите на "Арис" и "ПАОК" в Солун. На следващия ден са нападнати от над двадесетина фена на "ПАОК", въоръжени с ножове, стоманени тръби и други хладни оръжия. След жесток побой върху българските граждани, Тоско загива, а други двама българи са откарани в болница с множество рани, съобщават фенове на "Ботев" Пловдив.

Още около 20 души, които са били с маски на мястото на инцидента, се издирват за разпити, каза Константина Харизанова - адвокат на семейството в Гърция. Досега по случая са задържани само двама души, припомня тя.
БТА