/ / iStock/Getty Images
Български футболен фен беше убит в Солун по време на сблъсъци между привърженици на два футболни отбора, а други двама фенове бяха ранени, съобщи в неделя полицията в северния град, цитирана от вестник „Катимерини“.

Боят между футболните агитки е избухнал в центъра на Солун един ден след футболното дерби "Арис" срещу ПАОК в събота вечерта и няколко часа преди неделния баскетболен мач на ПAOK срещу "Арис".

Фенове на ПАОК са нападнали група привърженици на български клуб от град Пловдив, свързан с друг солунски клуб, съобщи полицията. Сънародниците ни дошли в гръцкия град за съботното дерби.

Футболни хулигани вилняха в заведение (ОБЗОР)

При нападението, 28-годишен българин се опитал да избяга, но бил блъснат от преминаващ автомобил. Полицията съобщи, че съдебният лекар ще определи дали смъртта на сънародника ни е в резултат от удара на автомобила или е причинена от действията на другите фенове.

Други двама българи са получили наранявания при нападението, извършено от около 20 души, фенове на ПАОК. Двамата пострадали са приети в солунската болница "Ипократио".

Полицията съобщи пред „Катимерини“, че са задържани 14 заподозрени.

Футболният клуб „Арис“ излезе с изявление с искане за арест на отговорните за трагичния инцидент.
БГНЕС