/ Прокуратура
По искане на Окръжна прокуратура-Хасково, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж на 58 г., гражданин на Република Северна Македония, съобщиха от обвинението.

Иззеха близо 11 кг амфетамин за 323 145 лв. на „Малко Търново“ (СНИМКИ)

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 23 декември, около 16:00 часа през ГКПП "Капитан Андреево" с лек автомобил, с македонска регистрация, без надлежно разрешително е направил опит да пренесе през границата на страната, от България в Турция, високо рисково наркотично вещество - канабис, с тегло 33,770 кг на обща стойност 135 080 лева.
 
Той пътувал сам. Превозното средство е било селектирано за щателна митническа проверка по метода „анализ на риска“.

В специално пригодени тайници на три места в автомобила - под багажното отделение и под двете предни седалки, са били открити 76 вакуум ирани  полиетиленови плика.

Иззеха над 23 кг кокаин за над 2 млн. лв. на КПП „Лесово“ (СНИМКИ)

Те съдържали зелена тревиста маса, която при полеви наркотест реагирала на канабис. Установено е, че наркотичното вещество, е с общо бруто тегло  33,770 кг. и е на стойност 135 080 лева .

По случая е образувано досъдебно производство, като разследването се извършва от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура.

Определението на Окръжен съд подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд-Пловдив в тридневен срок.