/ БГНЕС
Наркотикът е бил скрит в тайник на автомобил
Окръжна прокуратура-Ямбол задържа за срок до 72 часа 23-годишен мъж, обвинен, за това че е направил опит незаконно да пренесе през границата на страната 23,608 кг. кокаин, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

БГНЕС

Престъплението е осъществено на 16 декември, на ГКПП „Лесово“. Подробности по случая представиха пред медиите прокурор Дойчин Дойчев - Административен ръководител на Окръжна прокуратура-Ямбол и г-н Светослав Владимиров - Главен директор на Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ в Агенция „Митници“.

Иззеха близо 60 кг кокаин за над 12 млн. лв., укрит в дъски (СНИМКИ)

Прокурор Дойчев съобщи, че наркотичното вещество е установено в лек автомобил с белгийска регистрация, който е проверен на трасе за изходящи автомобили от Република България за Република Турция.

БГНЕС

Към наказателна отговорност е привлечен водачът на лекия автомобил, спрямо който днес ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

БГНЕС

Общата стойност на задържаното наркотично вещество, възлиза на над 2 млн. лв. по цени на съдопроизводството. Прокурор Дойчев добави, че той е осъждан през 2018 г., когато му е постановена присъда за управление на лек автомобил под въздействието на наркотични вещества.

Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка, при която митническите служители откриват допълнително монтиран метален капак над фабрична кухина в багажника, предназначена за резервната гума.

БГНЕС

"След демонтиране на капака, в пригодения тайник са намерени общо 22 пакета, облепени с тиксо. При извършения на място полеви наркотест, съдържанието на пакетите реагира на кокаин", заяви пред медиите Светослав Владимиров от Агенция „Митници“.

За това престъпление обвиняемият може да получи наказание от 15 до 20 години „лишаване от свобода“. В закона е предвидена и глоба в размер от 200 до 300 хил. лв.