/ Агенция "Митници"
По искане на Окръжна прокуратура-Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж, обвинен в контрабандно пренасяне на амфетамин, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Агенция "Митници"

По време на разследването е установено, че кристалообразното вещество се е намирало в автомобил с българска регистрация, управляван от обвиняемия.

Превозното средство е пристигнало на входящо трасе от Република Турция за Република България. Било е селектирано за щателна митническа проверка от служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“.

Иззеха над 23 кг кокаин за над 2 млн. лв. на КПП „Лесово“ (СНИМКИ)

При огледа на автомобила митническите служители забелязват неестествени кухини отдолу на купето, след което автомобилът е проверен с обучено митническо куче за откриване на наркотици. Кучето реагирало положително на наркотично вещество и локализирало зона около задната дясна седалка на автомобила.

Агенция "Митници"

След демонтиране на задната седалка са намерени укрити в кухина 13 пакета с амфетамин. По искане на Окръжна прокуратура бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж, български гражданин, роден в Република Ливан.

Агенция "Митници"

Той е обвинен за това, че противозаконно пренесъл през границата на страната 10.771 килограма амфетамин. Общата стойност на установеното наркотично вещество възлиза на 323 145 лева.

Престъплението е осъществено на 17 декември на ГКПП „Малко Търново“. Определението на съда може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града.