/ БГНЕС
Антон Хекимян коментира пред журналисти, че още от самото начало са заявили своята позиция и тя е да не подкрепят Борис Бонев. Днес Столичният общински съвет не успя да избере председател за втора седмица. Това стана, след като общинските съветници гласуваха общо два пъти, като на втория път - на балотаж, където се изправиха Борис Бонев (ПП-ДБ-СС) и Диана Тонова (БСП).

„Всеки трябва да знае, че който сее ветрове, жъне бури. Няма как да говориш ти, че без ГЕРБ не, без ГЕРБ никога, аз чух и господин Бонев, който каза, че в коалиция с ГЕРБ нява да влизат, а гласовете на ГЕРБ за него какво ще бъдат - просто развързване на кесията или...? Ще обсъдим дали въобще да ходим на среща с тях, но търсенето на политики е едно, а търсенето на председател на Общинския съвет е нещо коренно различно“, допълни той.

"Не сме обещавали ние на Борис Бонев да бъде председател на Столичния общински съвет, това му е обещал очевидно господин Терзиев, като в замяна Бонев го подкрепи за кмет. А сега с чужда пита помен да правят, да блокират цяла София и Общинския съвет, докато не си разплатят политическите сметки, за нас е несериозно. Те са първата и най-голяма група в Общинския съвет и носят ясна отговорност за мнозинство", каза от своя страна Георги Георгиев. 

“Преди да бъдат изпратени тези прочути покани са водени разговори от Васил Терзиев с Корнелия Нинова и ние питаме, след като Нинова отказа подкрепа, тогава ли се обърнахте към нас”, запита той.

Според него личната амбиция и разплащането на политически договорки няма да стане с гласовете на хиляди софиянци, които са гласували за ГЕРБ.

“Няма да позволим София да бъде управлявана с плаващи мнозинства”, категоричен е Георгиев.