/ Георги Димитров
Правителството ще подпомогне гражданите, чиито домове и имущество са пострадали от пожарите през последните дни. Това съобщи социалният министър Гълъб Донев по време на парламентарния блиц контрол.

Той припомни, че всички потърпевши имат право на еднократна помощ от 375 лв., с които да покрият първоначалните си жизненоважни потребности.

Частично бедствено положение в Старосел заради огромния пожар (СНИМКИ)

"Следващата седмица ще се вземе решение от правителството за насочване на допълнителни средства от държавния бюджет към общините. Социалните служби имат готовност да окажат подкрепа на хората, за да получат те помощите. Ще приемем съответното решение за трансфер на средства за покриване на щетите на имотите на българските граждани", декларира от парламентарната трибуна социалният министър.

Едноминутно мълчание в НС в памет на загиналите в Петрово

По 540 лв. имат право да получат семействата на двамата горски служители, които загубиха животите си в пламъците край санданското село Петрово, съобщи още Донев.

"Тази помощ може да бъде получена от съпругите, родителите или децата им. Като непълнолетните деца могат да получават и социална пенсия", допълни той.