/ БГНЕС
След като в неделя късно вечерта стана ясно, че тялото на мъж е намерено в опожарена кола в гориста местност край хижа „Алеко” на Витоша, от полицията за първи път излязоха с информация за тежкия случай. Главният секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев посочи, че разследването е в начален етап.

"За съжаление, още един млад човек е с отнет живот в резултат на неуредени отношения между съпруг и съпруга и влошени взаимоотношения заради родителски права", каза той и потвърди, че са задържани съпругата и тъщата на жертвата.

Днес трябва да се извърши аутопсията, която да даде точната причина за смъртта. На този етап има събрани доказателства за две лица, които са задържани и обвинени за умишлено убийство.

Няма други задържани към момента, след като кръгът на заподозрените е бил сведен до две“, допълни гл. секретар на МВР.

Заплита се случаят с мъжа, намерен мъртъв в опожарена кола на Витоша (ВИДЕО)

Той коментира и други ключови теми. По повод Алексей Петров той заяви, че към днешна дата няма данни за авторство на убийството. „Разследването не разполага с извършител, нито с поръчител“, допълни той.

Главен комисар Коцев посочи още, че на този етап няма нови данни за убийството, но се работи за събиране на доказателства, така че авторът му да бъде установен. На този етап версиите остават две и сред тях няма доминираща. Те са свързани с личния му живот и бизнеса му. И двете версии кумулират огромен обем причини и условия, които биха могли да допринесат за неговото убийство, а по всяка една версия се изясняват всички факти и обстоятелства, каза още гл. комисар Коцев.

Той потвърди, че обиските в дома на Васил Божков са били по повод разследването на убийството, както и разпита днес на Елена Динева - жената до Васил Божков.

"Независимо от статуса на конкретното лице, представляващо интерес за разследването, то ще бъде подложено на разпит, събеседване", коментира Коцев, но посочи, че не той е човекът, който взима решение за това кога, в каква последователност и какви действия да бъдат извършвани, което, по думите му, е работа на разследващите органи.

По отношение на досъдебното произвоство, образувано срещу бившия вътрешен министър Иван Демерджиев, главен комисар Коцев каза, че е образувана прокурорска преписка, която е възложена по реда на Закона за съдебната власт на АДФИ, която ще извърши проверка с оглед събиране на данни за престъпление от длъжностно лице.

По повод изказване на бившия вътрешен министър Демерджиев, че политическото ръководство на МВР абдикира от задължения, Коцев каза, че той, представлявайки професионалното ръководство на министерството, не е абдикирал от задълженията си и увери, че МВР ще направи всичко възможно, с целия ресурс на министерството, гражданите да се сигурни и спокойни.
Елица Иванова/БТА