Бизнесменът обяви, че няма взаимоотношения с Алексей Петров
Спецполицаи от СДВР и ГДНП влязоха на проверка в няколко имота на бизнесмена Васил Божков. Търси се връзка с убийството на Алексей Петров, научи NOVA.

Бизнесменът определи като политическа репресия полицейската акция. Той бе категоричен, че няма взаимоотношения с Алексей Петров. Той уточни, че полицаите са търсили документи за фирми, с които той нямал нищо общо. 

Адвокатът му Георги Гатев обяви, че Васил Божков ще бъде разпитан в СДВР, като свидетел по дело и уточни, че става въпрос за седем фирми. 

БГНЕС


"Васил Божков не беше изведен, а беше поканен на разпит като свидетел на СДВР във връзка с досъдебно производство на СДВР миналата година. Няма нищо общо с Алексей Петров, касае се за проверка на няколко фирми във връзка с досъдебното производство на СДВР от миналата година", каза той. 

Извършват се процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия на територията на София във връзка с разследването на убийството на Алексей Петров, съобщиха от МВР.

БГНЕС


Тези действия се включват претърсванията в имоти на Васил Божков, уточниха оттам. МВР отбелязват, че събраните материали ще бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор от Софийската градска прокуратура.

На излизане след разпита си, бизнесменът беше лаконичен в коментарите си. "Разпитваха ме за глупости", лаконичен беше бизнесменът.

Припомняме, че бизнесменът се завърна от Дубай през лятото на миналата година. През септември Апелативният съд го пусна под домашен арест с електронна гривна. Адресът, в който тогава посочи, че ще изтърпява домашния си адрес, е един от претърсваните днес.


Божков има проблеми с правосъдието от повече от 4 години. Той е подсъдим по няколко дела. Част от обвиненията срещу него са свързани с убийства, изнудване и рекет. В годините назад, при един от неуспешните опити за атентат срещу Алексей Петров, като поръчител беше разследван именно Божков, но тогава данни за такава връзка не бяха открити.