/ БТА
"В демократичната ни история, може би, това е най-контрапродуктивният парламент - започна с антиконституционност, антизаконодателство", коментира пред журналисти Георг Георгиев от ПГ ГЕРБ.

Депутатите си удължиха работното време до приемане на решението за Спутник V

Парламент, който, по думите му, се "отличи" с това, че за броени дни по негови актове бяха внесени две жалби до Конституционния съд. Става въпрос за мораториума върху някои дейности на изпълнителната власт и за промени в Изборния кодекс, свързани с изцяло машинното гласуване.

"Можем да направим обоснованото предложение, че партиите, съставляващи мнозинството в това НС, са влезли тук с единствената цел да обслужат партийни, лични, корпоративни интереси", посочи Георгиев.

Парламентът няма да гласува окончателно преизчислението на пенсиите

"Ако се концентрираме върху скандалното предложение на "Демократична България" (ДБ) за закриване на спецпрокуратурата и спецсъда, се връщаме на въпроса кого обслужва то", продължи той.

И припомни, че в цифрово изражение закриването на КПКОНПИ ще върне над три милиарда лева в ръцете на олигархията и на мафията, пари, с които те, след закриването на тези структури, ще разполагат. "В момент на предизборна кампания това повдига много въпроси", отбеляза депутатът.

Депутатите задължиха Министерския съвет да се яви в парламента

Георгиев напомни, че в основата на създаването на спецпрокуратурата и съда стоят европейските институции, Европейската комисия. "В момента предложението идва в абсолютен разрез с всякакви европейски норми и препоръки, с онова, което вносителите му тръбиха години наред", изтъкна представителят на ГЕРБ.

Според него, от ДБ би трябвало да предложат начини за реформиране на тези органи, ако смятат, че нещо в тяхната работа куца, вместо да предлагат да ги ликвидират.
БТА