/ БГНЕС
За поредна година от ГЕРБ спазиха традицията и се регистрираха първи за местния вот, след като в продължение на повече от седмица представители на младежката структура на партията даваха денонощни дежурства пред входа на Централната избирателна комисия (ЦИК), за да гарантират първото място на ГЕРБ. Зам.-председателят на партията и кмет на Бургас Димитър Николов присъства на регистрацията, а необходимите документи бяха внесени от членовете на ИК на ГЕРБ Живко Димитров, Живко Тодоров, секретаря на партията Цветомир Паунов и членове на младежката структура на партията. 

Рекордно скъпи местни избори


Цветомир Паунов благодари на младежките представители за денонощните дежурства. По думите му над 40 000 са общо събраните подписи, но остават верни на традицията и  внесените в ЦИК са точно 9 999, както и на предишни регистрации за избори.
 

БГНЕС



Кандидатите на структурата за местна власт постепенно ще бъдат разкривани, след като Изпълнителната комисия на партията. От ГЕРБ очакват успешна кампания и да препотвърдят резултатите от предходните избори.

Започва регистрацията в ЦИК за местните избори

Партийният процес в ГЕРБ не е спирал след приключването на евроизборите през тази година. Между 8 и 9 хил. кандидати ще се явят на изборите, заяви секретарят на партията.

„Очакваме в рамките на следващите дни ЦИК да се произнесе и да ни регистрира за предстоящите местни избори”, каза кметът на Бургас Димитър Николов.

„Желаем на всички кандидати за местна власт от структурите на партия ГЕРБ успех на предстоящия вот, за което не се и съмняваме”, добави още той.

По думите му кандидатът на ГЕРБ за кмет на София ще стане ясен, когато кандидатът сам прецени да го обяви. Николов допълни, че той е кандидат за кмет на Бургас, а Живко Тодоров е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Стара Загора
 

БГНЕС



Мандатът на кмета на София Йорданка Фандъкова е изключително успешен и в ГЕРБ са убедени, че с обновен екип ще продължи добрата си работа, коментира пък Живко Димитров.