/ iStock/Getty Images
Одобрените средства са в размер на 70,7 млн. лева
Със свое постановление правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на първи и втори тур на изборите за общински съветници и за кметове през 2019 г. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Увеличиха възнагражденията на СИК за предстоящите избори

Одобрените средства са в размер на 70,7 млн. лева.

ГЕРБ и СДС подписаха рамково политическо споразумение за местните избори (СНИМКИ/ВИДЕО)


С тях ще се финансират дейностите по организационно-техническата подготовка и произвеждането на изборите, които включват: подготовка и отпечатване на избирателните списъци, закупуване и изработване на необходимите изборни книжа и материали, отпечатване на бюлетините, логистично осигуряване на областните и общинските администрации и на администрацията на Министерския съвет.

Министерски съвет реши кой какви отговорности ще носи при кметските избори

Както и възнаграждения на членовете на общинските и секционните избирателни комисии, компютърната обработка на данните от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите от изборите, провеждане на разяснителна кампания за правата и задълженията на гражданите и начина на гласуване, организиране на места за гласуване в държавните училища и др.

Барометър България: ГЕРБ запазва стабилна преднина пред БСП

Част от необходимите средства за финансирането неодобрените с план-сметката разходи ще се осигурят за сметка на предвидените в централния бюджет за 2019 г. разходи за произвеждане на избори по Изборния кодекс, а останалата част чрез преструктуриране на разходите/трансферите по централния бюджет за 2019 г.
Агенция "Фокус"