/ БГНЕС
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на СДС Румен Христов подписаха тази сутрин в Централата на ПП ГЕРБ рамково политическо споразумение.

С оглед на доброто сътрудничество на европейските избори през месец май и постигната убедителна победа, ГЕРБ и СДС ще дадат възможност на местните си структури да сформират коалиции помежду си, или да търсят други съвместни възможности за подкрепа на обща кандидатура за кмет и обща листа за общински съветници.

БГНЕС

Винаги ни е било приятно на ГЕРБ да работим със СДС. Никога не сме делили партиите на големи и малки, а на стари и най-вече на партии с ценности. Предлагаме направено срещу популизъм.

Министерски съвет реши кой какви отговорности ще носи при кметските избори

Специално за София, мисля, че ще бъдат много подли тези избори заради установената практика да се прилепва към някоя партия или някой кандидат. Това заяви премиерът Бойко Борисов на пресконференция заедно с лидера на СДС Румен Христов, кмета на София Йорданка Фандъкова.

Барометър България: ГЕРБ запазва стабилна преднина пред БСП

Смятаме, че дясното управлява по-добре и трябва да продължи да управлява, обяви Румен Христов. Той каза, че се надява да постигнат с ГЕРБ договореност за големите общини в България, които са знакови. Споразумението ни с ГЕРБ стимулира двете структури на ГЕРБ и СДС да търсят съгласие и разбирателство за общо явяване.

БГНЕС

Обединението на старата десница не е само необходимо, но и много важно, защото отговаряме на войнстващия популизъм с реализъм и отговорност, каза от своя страна кметът на София Йорданка Фандъкова. С това обединение смятам, че ясно показваме нашите кандидати с желанието си да работим за общините и че те носят ясна политическа отговорност и то в десния спектър, добави Фандъкова.

Фандъкова тръгва с нови идеи и екип, ако се кандидатира за кмет

Какво значи да имаш претенцията да си алтернатива, и да не издигаш свой кандидат в голям град, а да подкрепяш някого. Ние сме длъжни да издигнем наши кандидати. В някои градове ние ще издигнем кандидати, в други градове ние ще подкрепим издигнатите от вас кандидати, обърна се Борисов към Христов.
 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Понеделник, 26 август 2019 г.

Само ако започнем да изброяваме направеното за последните 10 години в София, даже няма да започна с метрото, само да си спомним кризата с боклука, как изглеждат парковите ни пространства, ремонтите на "Лъвов мост", на Телевизионната кула, на Семинарията, Южната дъга. Това е град, в който на практика няма безработица - технопаркът, индустриалните зони около София, Кремиковци, Божурище.

Борисов: Имаме мощна икономика, която ще ни позволи да вдигнем доходите

Трафикът вече не влиза в града. Да не говорим за училищата, за детските градини, за всичко, което бе изградено. На всичко това се противопоставя един популизъм. Вие помните каква беше и Витошка, подчерта Борисов.

БГНЕС

"Нямаше канализации, нямаше Модерно предградие, в много квартали нямаше септични ями, с метрото изградихме един подземен град", каза той и обърна внимание и на трамваите, тролеите и чистотата на въздуха.

Премиерът на обиколка: Похвали свършеното по строежа на магистрала „Европа” (ВИДЕО)

Ако нашите колеги отляво искат да водят битка с нас, да си издигнат кандидат. Не приемам да подкрепят някого в град като София. Като партия сме дали пълна автономия на местната организация. Спомням си по "Граф Игнатиев" какви стари трамваи дрънчаха. Всичко беше изкривено. Хората искат още повече да се направи", каза Борисов.

Есента ще се опитат да подведат избирателите и някои от нашите партньори, уточни премиерът. Търсете съмишленици, които искат градът да се подобрява все повече и повече, добави още Борисов.
БГНЕС