Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строителните дейности в участъка Сливница-Драгоман по изграждането на АМ „Европа“, съобщиха от пресслужбата на кабинета.
 
Проектът е започнат в средата на май тази година, ще бъде завършен до 2021 г. и се изпълнява със средства от републиканския бюджет по програма "Ново строителство" на Агенция "Пътна инфраструктура".

Премиерът Бойко Борисов отбеляза, че строителните екипи са свършили много работа и успешно са се справили с всички изкопи.
 
„Първо минаваме по нивите, после на чакъл и след това - на асфалт. Инвестирали сме и сме го дали на хората“, заяви Борисов.

"Много ми е кеф така - първо минаваме по нивите, после минаваме на чакъл и след това на асфалт", коментира Борисов, след като направи разликата от предишното си посещение на строежа. И намекна отново по повод критиките на президента, че Радев се дразни от строителните успехи на кабинета. "Затова много се дразнят другите институции, няма какво да покажат. Взели сме решение, инвестирали сме, построили сме и сме го дали на хората", обобщи Борисов.
 
 

Инспекция на строителните дейности по изграждането на АМ „Европа“

Публикувахте от Бойко Борисов в Понеделник, 26 август 2019 г.

С премиера Борисов по време на огледа бяха министърът на икономиката Емил Караниколов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.
 
Инспекцията започна от първия надлез, който ще свързва магистралата със Сливница. "Само за три месеца, когато стартирахме проекта, има изграждане на 100 процента на някои дейности", обяви заместник-министър Нанков.
 
Инспекцията е показала, че напълно готова е стабилизацията на земната основа, на 70 на сто е приключено развалянето на старите канавки, над 40 на сто от изкопните дейности са изпълнени. Работи се по 4 големи съоръжения - подлези, надлези и два пътни възела, а теменужките, които са били в района на Алдомировското блато, са преместени, посочва пресслужбата на МС.
 
"Това е по-лекият участък от АМ "Европа", след 25 дни започваме по-тежкия", допълни заместник-министър Нанков и даде още подробности по изпълнението на строителните дейности.
 
Министърът на икономиката Емил Караниколов отбеляза, че без инфраструктурата, никой инвеститор няма да дойде. А заради политиката на българското правителство инвестициите ни се увеличават и безработицата е на рекордно ниски нива, е допълнил той.
Агенция Фокус