Георги Дерменджиев заяви за Gong.bg, че е дал съгласието си да поеме националния отбор по футбол на България.

Лавина от оставки: Балъков също си тръгва

"Говорих с Йордан Лечков. Съгласих се да поема националния отбор на България. Остава само да изчистим няколко неща. Очаквам това да се случи днес или утре. Като цяло почти всичко е уточнено", заяви Дерменджиев.

Борислав Михайлов: Отдавна обмислях да се оттегля

Дерменджиев сменя на поста Красимир Балъков, който подаде оставка след загубата с 0:6 от Англия и расисткия скандал, който се разрази по време на мача.

Шестима са задържаните за расисткия скандал, издирват се още

„Да не се съсродоточаваме само върху негативното, а да гледаме и положителните неща. България не е единственият отбор, който губи мачове. Важното е да работим здраво и да даваме всичко от себе си, за да може да повишаваме нивото. Независимо от резултатите в последно време, виждам някаква искрица“, коментира Дерменджиев.

Новият селекционер обяви какви са целите на отбора му.

„Вярвам, че имаме шанс да се класираме на голям форум. Това ни е целта. Наясно съм с моментната ситуация. Няма да бъде никак лесно, но ще се борим. Който го е страх от мечки, не трябва да ходи в гората", заяви специалистът.

Ивелин Попов призна, че се срамува от расистките скандирания

"Още не съм взел решение за хората, които ще влязат в моя щаб. Все пак става дума за националния отбор и трябва внимателно да ги подбера. Когато става дума за България, няма място за експерименти. Всеки треньор има свое виждане, но е ясно, че когато говорим за важни мачове и печелене на точки, трябва да залагаме на най-доброто", каза още опитният треньор.

За последно Дерменджиев бе начело на Левски, но през пролетта бе освободен, а мястото му зае Петър Хубчев. Очаква се дебютът на новия селекционер на "лъвовете" да бъде на 17 ноември, когато в София за приятелски мач ще дойде националният отбор на Хаити.