Красимир Балъков
Красимир Балъков / БГНЕС
Селекционерът на националния отбор по футбол Красимир Балъков също подаде оставка, която вече е приета от Изпълкома.

Хванаха още петима за расистския скандал на мача България-Англия

"Първо искам да ви кажа, че не оставям момчетата и не бягам от отговорност. Ако те преценят, че аз съм проблемът на българския футбол, няма и минута да се замисля", заяви Балъков пред очакващите го журналисти след като напусна сградата на БФС. 

Борислав Михайлов: Отдавна обмислях да се оттегля

Балъков бе на поста за кратко, след като го наследи от Петър Хубчев през месец юни тази година. Като национален селекционер той има 6 мача, в които записа 5 загуби и едно равенство. Оставката на Балъков е поредната в родния футбол, предизвикана от злополучния мач с Англия, който загубихме с 0:6. 

И членовете на Изпълкома хвърлят оставки, Михаил Касабов поема временно БФС

"Ще стискам палци на националния отбор и бъдещия му селекционер", заяви Балъков, според когото ситуацията около отбора и родния футбол никак "не е розова". 

На въпрос има ли обратен път за него към треньорското място, той отговори: "Няма обратен път. Така е в живота по някога. Човек попада в такава ситуация, в която трудно може да направи нещо". 

Хванаха още петима за расистския скандал на мача България-Англия

Балъков увери, че нито за минута не е съжалявал за това, че се е нагърбил с нелеката треньорска работа. "Не мога да съжалявам. След като те канят за треньор на националния отбор, не трябва и за секунда да се замисляш", категоричен е специалистът. Според него трябва да бъде дадено достатъчно време за работа на следващия треньор, който ще го наследи.

Балъков разсея и всички съмнения, че е имало вмешателство в неговата работа. „Няма кой да се меси в моята работа, няма да го позволя“, категоричен е той.

Пак оставка в БФС - и Фурнаджиев си тръгва, иска конгрес

Специалистът обаче призна, че напуска поста с огорчение заради всичко случило се в последните дни. Легендарният футболист не разкри какви са плановете му за бъдещето и подчерта: "Първо почивка, после – ще видим".