Вицепрезидентът на Футболния съюз апелира колегите му от Изпълкома да го последват с оставки
Нов обрат в родния футбол след вчерашния трус. Хвърлена беше още една оставка. Вицепрезидентът Атанас Фурнаджиев, който трябваше да замести Борислав Михайлов, се отказа от поста и предложи свикването на конгрес на съюза.

Борислав Михайлов подаде оставка като президент на БФС

Това оповести самият той в съобщение за медиите и родните почитатели на футбола. В него вицепрезидентът на БФС, който се очакваше да заеме мястото на подалия оставка Борислав Михайлов, посочва, че е направил "своя сериозен анализ на създалата се кризисна ситуация" и счита, че "единствено конгрес може да се справи с преодоляването й".

"Затова решавам да подам оставка като вицепрезидент на БФС и призовавам колегите да ме последват", апелира за още оставки в Изпълкома човекът, който остана начело на родния футбол само за 24 часа. За толкова кратко време футболът у нас смени двама ръководители и пак осиротя.

Борисов: Не съм се стремял към оставката на Боби Михайлов

"Вярвам, че ще подкрепят свикването на конгрес през месец февруари 2020 г.", завършва съобщението на Фурнаджиев.

А кризата стигна своя пик след расисткия скандал на Националния стадион насред срещата на нашите национали с английските, отекна в медиите на Острова, провокира премиера да поиска оставка и да я получи от ръководителя на родната футболна централа, макар и след първоначален отказ.