/ БГНЕС
"Аз не съм се стремял към оставката на Боби Михайлов. Утре да не каже някой, че се меся във футболния съюз. Ние говорим за респект, за чистотата на взимането на съдийски решения, ненамесата в работата им. Те не се вслушаха и мислеха, че си правим пиар с колегите. Аз исках да съм ги предупредил, за да не може някой от ФИФА да ни прави забележка", заяви премиерът Бойко Борисов, докато инспектира индустриалната зона на Шумен.

Борислав Михайлов подаде оставка като президент на БФС

Той каза, че "операцията е била планирана много преди вчерашния мач. Не е моя работа да я коментирам, има съдии, тече вече дело. Да си направят необходимото и тогава могат да дойдат да кажем какво може пак да подпомогне държавата. Искам да се разбере ясно. Работата е на футболните хора, ние там не се месим. Аз винаги приемам шефове от футболни централи, за да бъда гостоприемен", допълни Борисов.

Стърлинг поздрави Борисов за поисканата оставка на Михайлов, Джонсън oсъди расизма

Премиерът каза още, че няма да се толерира договарянето на мачове. "Това е реакцията на дълго време вършена работа. Разпоредих на Захариева да извика английския посланик и да предаде, че не сме съгласни да се слагат флаговете под общ знаменател. Самата Великобритания също имаше проблем с расизма, техните фенове подмятаха банани, не ние сме го измислили това. Срамуваме се, не може да допуснем медии да коментират по този начин България."

Правителството поиска оставката на Борислав Михайлов

В отборите ни има повече цветнокожи отколкото на Острова. В нашия национален отбор има трима тъмнокожи футболисти и в техния също са трима, къде има расизъм. Изведнъж излизат и почват да ни дават оценка хора, които са доказани в расизма, коментира Борисов.

Расистките обиди на мача България-Англия са основна тема във Великобритания (ВИДЕО)

"Абсолютно сме против расизма, не сме били расисти като нация, ние сме спасили евреите, когато другите са ги горили в пещ. Разделяме ги така нещата, не само кметовете да ме обикалят и да викат "Направи стадион". Ще ги направим като има чист и хубав футбол. Сметнете колко зали сме направили. Изтърпяхме 2 дена какво ли не правиха англичаните и не дадохме оценка. Прекрасните ни отношения с Великобритания мисля да ги затворим и те и ние и никой да не ни нарича животни, тогава се възпаляваме и ние с право", каза Борисов на излизане от университета в Шумен.