Георги Дерменджиев
Георги Дерменджиев / БГНЕС
ПФК Левски се раздели със старши треньора на първия отбор Георги Дерменджиев, потвърдиха с официално съобщение от „синия” клуб, след като Дарик по-рано съобщи за това.
 
От съобщението става ясно, че ръководството на клуба не е доволно от резултатите на отбора в последните мачове.
 
„В плановете на ръководството на Левски влизаше дългосрочно сътрудничество с наставника. Причината обаче, поради която това няма как да се случи, е незадоволителното представянето на отбора в последно време. Загубата и представянето в последния шампионатен мач на стадион „Виваком Арена Георги Аспарухов“ срещу Берое наложиха спешните мерки, за да може тимът да бъде стабилизиран в оставащите срещи от плейофите в Първа Професионална Лига”, пише още в съобщението от Левски.
 
ФК Левски благодари на Георги Дерменджиев за работата му и му пожелава бъдещи професионални успехи.
 
Георги Тодоров ще води отбора до края на сезона, като негов помощник-треньор ще бъде Красимир Петров.
 
Останалите треньори от щаба на Георги Дерменджиев запазват постовете си и ще помагат на временния старши треньор Георги Тодоров.

Старши треньорът на Левски Георги Дерменджиев прекара на стадион „Георги Аспарухов” точно 88 дни. В краткия си престой на „Герена” той влезе в историята на клуба, след като се превърна в първия треньор на Левски, който не успява да запише победа в първите си четири домакински срещи. Дерменджиев бе начело на Левски в 11 срещи, в които успя да запише пет победи, три равенства и три загуби.
gong.bg