Новият шеф на БФС трябва да бъде „богат и честен бизнесмен, доказан в спортните среди и с авторитет, а не фалирал човек". Това заяви в ефира на "Неделята на NOVA" членът на Изпълкома на БФС в оставка и президент на ФК „Славия” Венцеслав Стефанов пред NOVA. Той и бившият собственик на „Левски” Тодор Батков коментираха проблемите в родния футбол.

Лавина от оставки: Балъков също си тръгва

И членовете на Изпълкома хвърлят оставки, Михаил Касабов поема временно БФС

Президентите на водещите клубове трябва да бъдат в Изпълкома. И отсега нататък трябва работа, работа и пак работа, и то главно с детско-юношеския футбол”, допълни Батков.

Двамата събеседници казаха още, че е нормално членовете на Изпълкома на БФС да подадат оставки, след като президентът Борислав Михайлов се оттегли от поста си.

Борислав Михайлов подаде оставка като президент на БФС

Според Батков, откакто Михайлов е президент на Съюза, България има 3-4 пъти повече представители в УЕФА. Неговата оставка може да рефлектира и върху извънредните субсидии, които получаваме, смята още екс собственикът на „Левски”.

Според Стефанов, твърде вероятно е расисткият скандал, изухнал след мача България – Англия, да е бил предварително подготвен.

Хванаха още петима за расистския скандал на мача България-Англия

„Това е в стила на английските таблоиди. Продобен пример е и провокацията с Иван Славков преди години”, допълни Батков. Той обяви, че не може да търпи медиите на Острова да наричат футболистите ни „животни”, и то заради „поведението на няколко леконравни момчета”.

Бившият собственик на „сините” обаче не спести критиките си към националния ни отбор. „С поведението си те не показаха дори желание за победа”, категоричен бе Батков.

„Оттук нататък, при игра в чужбина, където и да ни хванат, ще ни разковават”, коментира Стефанов.

Борислав Михайлов: Отдавна обмислях да се оттегля
nova.bg