Фандъкова прие оставката на заместник-кмета по екологията на София
Фандъкова прие оставката на заместник-кмета по екологията на София / БГНЕС, архив
Фандъкова прие оставката на заместник-кмета по екологията на София
91589
Фандъкова прие оставката на заместник-кмета по екологията на София
  • Фандъкова прие оставката на заместник-кмета по екологията на София

Столичният зам.-кмет по екология си тръгва след десет години на поста. Въпреки че оттеглянето й става факт само няколко дни след трагичния инцидент в Завода за битови отпадъци, при който загина един работник, кметът Йорданка Фандъкова подчерта, че оставката няма общо със случая и започналите проверки в предприятието. Самата Мария Бояджийска заяви, че напуска по лични причини. От градското БСП коментираха, че оставката на зам.-кмета по екология е твърде закъсняла.

Зам.-кметът по екологията на София Мария Бояджийска подава оставка

Кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че заместникът й Мария Бояджийска е депозирала своята оставка още преди два дни и увери, че решението й няма общо с информациите за проблеми в Завода за отпадъци.

"За мое голямо съжаление преди два дни госпожа Бояджийска донесе своята оставка при мен. Опитах се да я убедя, но тя има своите причини. Искам да опровергая всички твърдения, че оставката на Бояджийска е във връзка с коментираните проверки и инцидентите на завода", каза Фандъкова.

Работник в завода за отпадъци в столицата починал след трудова злополука

Бояджийска - Желязната дама, както я наричаха по коридорите на общината, ръководеше ресор „екология" и когато кмет на София беше премиерът в оставка Бойко Борисов. Десет години по-късно тя заяви, че има три деца и се оттегля по лични причини.

"Причините ми са изцяло лични, предпочитам да не ги коментирам. Имам други планове относно личното си развитие, които смятам, че е време да придвижа. Оставам на разположение, в случай че е необходима моята консултативна помощ по продължаване на проектите", каза тя.

Опозицията, обаче не повярва на „личните причини".

Директорът на завода за боклук на София подаде оставка

Председателят на БСП-София Калоян Паргов посочи, че в завода за боклук има смъртен случай, подадена оставка на директора му и стои въпросът дали са постигнати количествата, за които той е проектиран. "Някак несериозно звучат личните причини, които чухме. Истината е, че тази оставка когато и да беше подадена имаше защо", каза Паргов.

Временно ресорът ще поемат зам.-кметовете Дончо Барбалов и Ралица Стоянова.