/ БГНЕС, архив
Мръсни снимки на приятелката на кандидата за столичен кмет от Демократична България арх. Борислав Игнатов, публикувани в онлайн издание, предизвикаха масово възмущение в социалните мрежи.

„Не приемам опитите чрез публикуването на лични снимки на едно момиче да се уязви кандидат за кмет на София. С подобни похвати се прекрачват граници, които досега не са били преминавани. Не приемам такъв тип действия и категорично ги осъждам“, написа премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.
 
 

Не приемам опитите чрез публикуването на лични снимки на едно момиче да се уязви кандидат за кмет на София. С подобни...

Публикувахте от Бойко Борисов в Четвъртък, 5 септември 2019 г.

„Има граници, които не могат НИКОГА да бъдат прекрачвани – това са границите на човешкото достойнство. Опитът да се уязви един от кандидатите за кмет на София по такъв отвратителен начин, е не само недостойно, то убива смисъла от всичко, което правим. Казвам го като човек и жена! Изборите идват и заминават, но трябва да останем човеци!“ Това написа в профила си кметицата на София Йорданка Фандъкова, която е кандидат за четвърти мандат.

В една кампания трябва да се уважава не само достойнството на всеки кандидат, но да не се посяга на достойнството на неговите близки, каза Фандъкова пред „24 часа“. „Успях в годините, в които съм в политиката, да запазя семейството си извън медийното любопитство. Изборите идват и свършват, но след тях ние продължаваме да бъдем най-ценни за близките си.“
24 часа