/ БГНЕС
Очевидно, че тя е най-доброто, с което разполага БСП, констатира Спас Гърневски
От ГЕРБ излязоха с декларация от парламентарната трибуна срещу Мая Манолова, в която разкритикуваха кандидатурата й за кмет на София с припомняне на депутатската й дейност. Атаката поведе бившият син кмет на Пловдив Спас Гърневски.

"След провала на дамския тандем от пролетните избори Нинова-Йончева, очевидно в боя е призована да влезе третата в партията им най-изкусна манипулаторка на обществено мнение и забележете, представена ни като независим кандидат. Още в първия ден на есенната сесия на Народното събрание стана ясно, че пребоядисаните комунисти от БСП не са си взели никаква поука от загубата на евроизборите и в партизански плам са възобновили своята жажда за власт", заяви Гърневски от трибуната.

Той обвини, че именно като народен представител Манолова е прокарала текстовете в ГПК, свързани с изпълнителното производство срещу длъжниците и изцяло в полза на кредитори и банки. 

"Кой бе персоналният депутат на братя Галеви и кой пропагандираше налагането на бандитския модел на печално известните бизнесмени?", запита още той.

"Уважаеми столичани, очевидно Манолова е най-доброто, което може да ви предложи БСП. По-добри биха били само Йончева и Нинова. Само че и двете в момента са заети. Йончева чака в Европарламента да й бъде свален имунитетът, Нинова пък актуализира новата си визия, заради която загуби евроизборите. Това ще й се случи и на 27 октомври", закани се Гърневски.