Мая Манолова: Битката за София ще бъде агресивна и пълна с компромати 
Мая Манолова: Битката за София ще бъде агресивна и пълна с компромати  / БГНЕС
Кандидатът за кмет на София Мая Манолова коментира предстоящата кампания и причините й да се кандидатира за градоначалник на столицата.

"Влизам в добро настроение в битката за кмет на София - тя ще бъде агресивна, с компромати", каза Манолова, която даде интервю за бТВ.

"От страна на опонента не се очаква позитивна кампания. Намеренията на ГЕРБ е да започнат с "мръсна“ кампания. С пренебрежение се отнасят към хората от Инициативния ми комитет“, посочи тя. Манолова допълни, че "фабриката за манипулация“ е много лош етикет за тези, които я поръчват.

Криско и Анелия в Инициативния комитет на Мая Манолова (ВИДЕО)

"Една от причините да вляза в тази битка е, че много години властта блокираше всичките ми каузи. На всяка наша инициатива се гледаше какво ще донесе като рейтинг, а не как ще помогне“, заяви още тя. По думите ѝ схващането ѝ, че омбудсманът е да помогне на хората се разминава с удобството да остане на поста и го определи като агония. 

Теорията, че съм изгонена от БСП е част от фабриката за манипулации - тези внушения са много неправилни. Така Мая Манолова коментира думите на премиера Бойко Борисов. Тя посочи, че тези внушения са много неправилни.

"Оценката за едно управление я дават след това хората. Аз винаги съм била готова да я посрещна“, заяви Манолова.

Относно обвиненията към нея за случая с Костинброд, тя каза, че единственото, което е направила, е да подаде сигнал, защото е имала информация за манипулиране на изборите.

"Призовавам премиера да отвори медиите през тези дни и да види пресконференциите на прокуратурата. Оттогава това, което се промени в българското законодателство, е бюлетините да се печатат само от Българска народна банка. На граждани е ясно какво се готвеха да направят от ГЕРБ“, коментира Манолова.

Манолова след оставката: Години наред бях пощенска кутия за мъката на хората

Тя призна, че е допускала много грешки – стояла е зад каузи, които след това са се оказали нечисти. "Една такава кауза са протестите срещу кабинета на Орешарски. Може би поведението ми не е било достатъчно премерено“, посочи тя.