Държавата управляват тези, които щяха да управляват и без 10 ноември
Държавата управляват тези, които щяха да управляват и без 10 ноември / снимка: Sofia Photo Agency

Ако не се беше случил 10 ноември, като вътрешен преврат в партията, нещата нямаше да стоят много по-различно, въпросът е кой управлява държавата - държавата управляват тези, които щяха да управляват и без 10 ноември, заяви Иван Сотиров, заместник-председател на ПГ на ОДС в предаването “Седмицата” по Дарик радио по повод равносметката за събитията на днешната дата преди 18 години.

Какво като сме член на НАТО и ЕС като сме най-бедната държава в ЕС, риторично попита депутатът от ДСБ Антонела Понева. По отношение на равносметка за представеното на ДСБ на местните избори Антонела Понева определи резултатите като недобри.

В общонационален план равносметка на ДПС е сравнително положителна, заяви пък Четин Казак, секретар на ПГ на ДПС. В чисто партиен план ДПС също отбеляза значителен ръст - от партия, която имаше почти изключително етнически облик в началото, днес ДПС е модерна, национална партия, широко представена във всички региони на страната, независимо от етническия им облик, изказа мнение Четин Казак.