Правителството ще атакува сделката за имота в центъра на София, известен като "Царските конюшни", в съда. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, цитирана от NOVA.

Скандална сделка с "Царските конюшни" в центъра на София

Държавата ще настоява продажбата на апетитния имот да бъде обявена за нищожна и развалена в съда. Трети ден след скандала държавата не знае, кой е истинският собственик на терена, тъй като през годините имотът в центъра на София е бил препродаван няколко пъти.

Прокуратурата разпореди проверка за сделката с "Царските конюшни"

Според министър Павлова, оставката на областния управител на София Веселин Пенев е морален акт, но трябва да се търси отговорност от хората, които са продали историческите сгради на занижени цени.

Борисов прие оставката на областния управител на София

Миналата седмица премиерът Бойко Борисов поиска и прие оставката на областния управител на София Веселин Пенев, след като се разбра за скандална сделка с имота в центъра на София, известен като "Царските конюшни". Информацията дойде от лидера на БСП Корнелия Нинова, която каза, че сделката е за "90 лв. на квадратен метър - на цената на едни маратонки".

Веселин Пенев: Оставката ми е морален акт

Реформаторският блок подчерта в декларацията, че оставката на Пенев трябва да се приема като морален акт до приключване на проверката на прокуратурата по сделката.

Бившият регионален министър в кабинета "Станишев" Асен Гагаузов сподели, че преди 11 години цената на имота е била 1550 лева за квадратен метър.

Източник: Nova.bg