Софийската градска прокуратура разпоредила проверка за сделката с Царските конюшни
Софийската градска прокуратура разпоредила проверка за сделката с Царските конюшни / БГНЕС

Софийската градска прокуратура e разпоредила проверка за сделката с имотите "Царските конюшни", съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Борисов прие оставката на областния управител на София

СГП е получила от главния прокурор Сотир Цацаров сигнал от Жельо Бойчев - народен представител от БСП, и Калоян Паргов - председател на Гражданския съвет на БСП в София, по повод на договори за прекратяване на съсобственост между държавата и търговското дружество "Евротранс билд" ЕООД, сключени по реда на Закона за държавната собственост и Закона за собствеността.

Борисов сезира прокуратурата за скандалната сделка с "Царските конюшни"

В прокуратурата е получен и доклад, утвърден от министър-председателя Бойко Борисов, на Главния инспекторат за резултати от проверка в Областната администрация на София.

Правителството обясни за сделката за "Царските конюшни"

Сигналите съдържат твърдения за неправомерни действия по повод на извършена разпоредителна сделка с имот - държавна собственост.

Наблюдаващите прокурори от СГП са изискали от Областната администрация документацията за извършената сделка, както и вътрешните правила, регламентиращи задълженията на длъжностните лица при сключването на подобни сделки.

Скандална сделка с "Царските конюшни" в центъра на София

Проверката ще бъде извършена в максимално кратки срокове, посочват от прокуратурата.