Двама от нелегалните мигранти, които пострадаха при тежката катастрофа на автомагистрала "Тракия" в неделя, са в критично състояние. Това съобщи пред NOVA зам.-директорът на болницата в Пазарджик Дора Шопова.
 
Единият от най-тежко ранените е постъпил в лечебното заведение в безсъзнание. Направена му е животоспасяваща операция. Другият сериозно пострадал е в хирургичен шок.
 
Нелегални мигранти загинаха при катастрофа на АМ "Тракия"

В болницата в Пазарджик са настанени още четирима от мигрантите. Те са в стабилно състояние.
 
"Комуникацията с пациентите е била много трудна, тъй като не говорят английски и нямат никакви документи. Казали са си само имената", поясни Шопова.
 
По информация на NOVA групата мигранти, деветима от които загинаха при инцидента на "Тракия", е пътувала от Турция към Западна Европа. Шофьорът - 16-годишен българин без книжка, също загуби живота си при пътното произшествие.
 
Задържан е собственикът на катастрофиралия микробус

Собственикът на катастрофиралия бус също е български гражданин и е задържан в софийското село Бусманци, каза зам. главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев.
 
Той поясни, че непълнолетният водач е криминално проявен, но не е бил санкциониран за нарушения на пътя. "Напоследък в каналите за нелегални мигранти участват наказателно неотговорни лица", каза още Арабаджиев.

Десет души загинаха, а осем бяха ранени при тежък инцидент с микробус. Девет от жертвите са нелегални имигранти, превозвани с буса. Сред загиналите е и шофьорът - 16-годишен български гражданин.
 
Основната версия е, че младежът, шофирал без книжка, е заспал. Това обаче, според полицията, не изключва и други две версии - техническа неизправност или пътно транспортно произшествие, причинено от друго неизвестно засега превозно средство.
nova.bg