Нелегални мигранти загинаха след катастрофа на АМ
93787
Нелегални мигранти загинаха след катастрофа на АМ
  • Нелегални мигранти загинаха след катастрофа на АМ
Микробус с нелегални мигранти катастрофира на магистрала "Тракия" в района на Пазарджик рано сутринта в неделя. При пътния инцидент са загинали девет нелегални мигранти и шофьорът на возилото, който е 16-годишен българин.  Осем мигранти са ранени и настанени в болници в Пазарджик и Пловдив.
 
Задържан е собственикът на катастрофиралия микробус

Инцидентът е станал около 4.15 часа в неделя на км 98 на магистралата в посока София. Микробусът, пълен с мигранти, се е ударил в дърво. Неправоспособният шофьор - 16-годишен българин от София, както и девет от мигрантите за загинали. Жертвите мигранти са от Афганистан, Сирия и Пакистан. Полицията работи по три версии за причината за тежката катастрофа. Най-вероятната е заспиване на водача, но не се изключват и други две версии -  техническа неизправност на микробуса или друг автомобил, причинил инцидента, каза главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.
 
Седем от пострадалите са откарани в пазарджишката болница, каза пред Дарик директорът на лечебното заведение д-р Васил Вълчев. Те са с различни травми – черепно-мозъчни, по крайниците, лицево-челюстни. Двама от тях са в по-тежко състояние, като единият е опериран. Един от пострадалите мигранти при пътния инцидент е откаран в пловдивската университетска болница "Свети Георги". Той е с гръдно-коремна травма, няма опасност за живота му и остава под лекарско наблюдение, съобщиха от лечебното заведение.
 
Задържан е собственикът на микробуса.