ДСБ подготвя поредния вот на недоверие към правителството
ДСБ подготвя поредния вот на недоверие към правителството / netinfo

Шести по ред вот на недоверие към правителството подготвя ДСБ. От партията на Иван Костов консолидират действията си с останалите опозиционни партии в парламента. Това съобщи в Русе зам.-председателят на партията Екатерина Михайлова.

Според нея докладът от Брюксел ще е изключително критичен, но в края на юли, когато той се очаква, ще бъде късно да се реагира. Затова в момента се водят разговори с останалите паралментарни партии от опозицията за искане на вот на недоверие на правителсвото, поясни Михайлова. По думите й е късно за референдум за промени в изборния закон, тъй като той се инициира от парламента, а не от президента, а остават две парламентарни сесии.

Времето е изключително кратко за радикални промени, а ако те се случат, гражданите пак няма да са запознати с тях, както се случи на изборите за европарламент, коментира Екатерина Михайлова.

Тъмносините ще внесат в парламента и предложения за увеличаване на санкциите за купуване на гласове. Като най-долна граница предложението е за глоба в размер на 100 000 лв. и лишаване от свобода. Според ДСБ санкция трябва да понесе и партията, която се е облагодетелствала неправомерно, като и се отнемат гласове и й се забрани да участва на следващи избори.

Други новини от Русе