Димитър Делчев, РБ: Ясно е, че възможностите за кабинет в 43-тото НС са изчерпани
Димитър Делчев, РБ: Ясно е, че възможностите за кабинет в 43-тото НС са изчерпани / БГНЕС, архив
Димитър Делчев, РБ: Ясно е, че възможностите за кабинет в 43-тото НС са изчерпани
91499
Димитър Делчев, РБ: Ясно е, че възможностите за кабинет в 43-тото НС са изчерпани
  • Димитър Делчев, РБ: Ясно е, че възможностите за кабинет в 43-тото НС са изчерпани

Реформаторският блок най-вероятно няма да вземе мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящото Народно събрание, ако президентът избере тази парламентарна сила. Това намекна в кулоарите на парламента депутатът от Реформаторския блок Димитър Делчев.

Той посочи, че най-вероятно ще се стигне до предсрочни избори през пролетта, защото двете най-големи парламентарни сили - ГЕРБ и БСП, отказаха да подкрепят нов кабинет.

Плевнелиев връчи мандат за кабинет на ГЕРБ, Борисов го върна (ВИДЕО/СНИМКИ)

По-късно в петък партиите в Реформаторския блок ще се съберат, за да обсъдят политическата обстановка в страната.

Сидеров призова разумът да надделее в политическия елит

"По отношение на мандат на други политически сили, това е твърде хипотетичен въпрос. Не е ясно президентът дали ще даде мандат на ПФ и РБ или на друга политическа сила, но за мен лично е ясно, че възможностите за съставяне на кабинет в рамките на този парламент са изчерпани, след като и ГЕРБ, и БСП не желаят да участват в такова правителство", каза Делчев.

Нинова: Обединение между ГЕРБ и БСП? Би било национално предателство

Той изтъкна, че страната е в настоящата ситуация, тъй като премиерът Бойко Борисов подаде оставка. "Ситуацията, в която сме поставени и че най-вероятно ще отидем на избори, е причинена от ГЕРБ. Оттук нататък вече трябва да вземем наши решения и РБ е винаги готов да ходи на избори, така че нямаме притеснения от никакъв вариант и развитие на ситуацията", декларира Делчев.