Сидеров призова разумът да надделее в политическия елит
Сидеров призова разумът да надделее в политическия елит / БГНЕС, архив

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова разумът да надделее в политическия елит. Пледирам да бъдем разумни, да помислим още веднъж дали не може да се направи нещо, така че да не изпадаме в хаос, безвластие и опасност от тероризъм в България, да помислим как да има стабилно следващо събрание, а не нестабилно, заяви Сидеров в декларация от парламентарната трибуна.

Горанов: Няма от какво да се спасява България, освен от популизма

През последните няколко седмици премиерът и правителството, което управлява и има поддръжка подаде оставка без основателни причини, коментира лидерът на "Атака". Той припомни случилото се в Харманли. Имало е хора, които са подготвени за тероризъм, това беше репетиция за други подобни действия и при положение, че ще има избори и незнайно какъв кабинет, тези действия може да се засилят, опасява се Сидеров.

43-ото Народно събрание може да излъчи ново правителство, смятат от Атака

Според него това е можело да бъде предотвратено с разумните действия на ГЕРБ и БСП. Сидеров коментира, че още на КСНС се е обърнал с призив към лидерите на двете групи. Не си играйте като Макс и Мориц кой е по-пакостлив, помислете по-разумно, да има стабилност, апелира Сидеров. Той обясни, че като се отиде на избори, ще имаме парламент, който няма да може да излъчи стабилно управление и ще бъде блокиран, ще влезе и корпоративен вот.

ГЕРБ няма да подкрепи друго правителство в рамките на този парламент

Мозъчните щабове на двете основни партии са решили да въведат смесена система, цялата игра с референдума, беше заедно с едно шоу, да има много хора да гласуват за т.нар мажоритарен вот, без изобщо да знаят какво значи това, заяви Сидеров.
Светът тръгва в друга посока, бъдете в синхрон с тази посока, призова още той.

Източник: БТА