Увеличаване на пенсиите и конкретни мерки срещу мигрантската криза - това е цената, на която Патриотичният фронт би могъл да подкрепи правителство на Реформаторския блок. Очаква се президентът Росен Плевнелиев да даде именно на Реформаторите третия, последен мандат.

Плевнелиев: Логичният избор за третия мандат е Реформаторският блок

"Всичко е като при нероден Петко последната една седмица. При нас нещата бяха ясни. Ние бяхме казали, че ако получим мандат и в българския парламент има съгласие да се направи едно силно правителство с много ясен срок на действия и няколко основни задачи, ние ще направим правителство. Ако Реформаторите вземат мандат и тръгнат да правят правителство, ще имаме разговор с тях и ще видим каква ще е тяхната програма". Това заяви пред NOVA съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

Относно думите на Плевнелиев, че не може да даде мандат на Патриотите, защото те биха поставили под въпрос европейското развитие на България, Каракачанов коментира: "Това изказване няма нищо общо с това, което той каза пред мен, Волен Сидеров и Валери Симеонов. Тогава думите му бяха коренно противоположни".

Ще бъде ли съставен кабинет в рамките на този парламент - интригата се заплита

"Ние смятаме за неправилно това, което президентът правеше пет години - да дрънка оръжия срещу Русия", заяви той.

Той определи голяма част от министрите като "народни артисти":

"Те се тръшкаха и обясняваха как не може минималната пенсия да стане 300 лева".

Според него, докато дойдат предсрочните избори, ще има 6 месеца анархия и безвластие.

Източник: Nova.bg