Нинова: Обединение между ГЕРБ и БСП? Би било национално предателство
Нинова: Обединение между ГЕРБ и БСП? Би било национално предателство / БГНЕС, архив
Нинова: Обединение между ГЕРБ и БСП? Би било национално предателство
91497
Нинова: Обединение между ГЕРБ и БСП? Би било национално предателство
  • Нинова: Обединение между ГЕРБ и БСП? Би било национално предателство

Обединение между ГЕРБ и БСП е национално предателство и означава власт на всяка цена. Това каза в декларация от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Според нея има прекалено много непреодолими различия в политиките на ГЕРБ и БСП. По-рано, в пленарната зала лидерът на Атака Волен Сидеров заяви, че политическият елит трябва да прояви разум и ГЕРБ и БСП да направят компромис в името на държавата.

Сидеров призова разумът да надделее в политическия елит

"Първо, призивът за отговорност към държавата и общ кабинет между БСП и ГЕРБ. Такъв призив многократно и настоятелно беше отправен по време на КСНС от различни участници - лидери на партии, президента, няколко пъти при това. Това отговорност пред държавата ли е или е власт на всяка цена? За нас е власт на всяка цена. Ние не я искаме. Не можеш да вземеш мандат и да направиш кабинет просто и само да участваш във властта. В тези работи трябва да има принципи", категорична бе Нинова и допълни:

Плевнелиев връчи мандат за кабинет на ГЕРБ, Борисов го върна (ВИДЕО/СНИМКИ)

"И няма как, говорейки за това, че съединението прави силата, да ни убедите, че ние можем да се обединим около Постановление 208 за трайно заселване на бежанци в България. Нито можем да се обединим около вземането на 16 млрд. лева заем. Нито можем да се обединим за вземането на пръстови отпечатъци на хората в болниците, нито върху унищожаването на държавното и общинското образование. Такова обединение би било предателство към националния интерес и власт на всяка цена".