Комбинация от алкохол и райски газ вкара в „Пирогов” дете на 15 години. Момчето е открито в безсъзнание пред нощно заведение в Правец. Занесено е на ръце от негови приятели до Спешна помощ в града, където лекари повече от час се опитват да го стабилизират.

„В момента детето ми е добре, наблюдаваме го, за да видим дали няма някакви остатъчни ефекти”, разказа пред NOVA майката на 15-годишното момче Елица Йорданова.

По думите ѝ синът ѝ бил с приятели на разходка в града, видял, че работи дискотеката и влязъл вътре. „След това има откъслечни спомени. Имало е маса, чаши, бутилка с водка. Решил е да опита. И след това спомените му са откъслечни, защото ефектът от алкохола при него е бил мигновен. Цялата ситуация се е развила за не повече от половин час. Разбрахме, че вътре се е продавал и райски газ – и това е употребил”, споделя тя.

Обикновено, когато се прибирали в града във ваканция, момчето можело да бъде намерено на баскетболното игрище, вкъщи или с приятели в центъра на града или на басейн. „Във въпросната вечер той попита може ли да излезе на разходна с приятели. В центъра беше пълно с хора и с деца”.

„Пуснахме го да се разходи с приятели, защото му имаме доверие. Знаем колко е спокойно и тихо в Правец. Нямахме представа, че заведението, което пред деня работи като кафе – вечерта ще работи като дискотека. Не сме и имали уговорка с него да влиза в дискотека – не сме му давали пари за това. Разговаряли сме с него през годините за алкохола и наркотиците”, посочва майката.
nova.bg