15-годишно момче от Правец е прието в „Пирогов” тази нощ след употреба на алкохол. Тийнейджърът е от Правец и е бил с приятели в местната дискотека.

Нинова: Започват денонощни проверки за продажбата на райски газ

Момчето е открито край дискотеката от патрулиращи полицаи, които го откарали във Филиала за спешна помощ, който се намирал в непосредствена близост. След преглед, от там младежът е транспортиран в токсикологията на столичната болница, съобщават от полицията. 

Пред тях той е споделил, че е пил алкохол от чашата на непознат в дискотеката, за което съжалява. От проведените първоначални беседи със свидетели не са установени данни за употреба на други вещества, освен алкохол.

Омбудсманът поиска спешни мерки срещу свободната употреба на балони с „райски газ“ от деца

15-годишното момче е било прието в „Пирогов” в безсъзнание след употреба на алкохол в комбинация с райски газ, уточниха от NOVA.

Междувременно майката на момчето публикува коментар във Фейсбук рано сутринта. В него тя потвърждава, че момчето е в безсъзнание в болницата. "Нормално, добро момче, спортист, който не пуши, никога не е употребявал алкохол, райски газ и т.н. се опитва да пребори отровата в кръвта си", пише жената и определя публикацията си като "разказ за всеобщото малодушие, за страха в малкия град и за мълчанието на агнетата". 

В поста си тя обвинява институциите в бездействие и твърди, че дискотеката е собственост на кмета на града Румен Гунински. 

Сред обвиненията са това, че в заведението е допуснато непълнолетно дете с фалшива декларация от родител и му е сервиран алкохол. "Защо в дискотеката се продават балони с райски газ на малолетни лица?", пита още майката. 

 
Младежът вече е изписан от болничното заведение в добро общо състояние, съобщиха от полицията.

Служители на РУ-Правец извършват активни действия за изясняването на всички факти и обстоятелства по случая, включително преглед на записи от камерите за видеонаблюдение, установяване на всички от обкръжението на младежа, снемане на сведения от тях и родителите му.

Паралелно с това ще бъде извършена обстойна проверка на нощното заведение – документация, пропускателен режим по отношение на малолетни и непълнолетни и предлагането им за консумация на алкохол и други вредни за здравето субстанции, уверяват още от МВР. Всички събрани материали ще бъдат докладвани по компетентност в Районна прокуратура-Ботевград.