Тошко Йорданов и Христо Иванов
Тошко Йорданов и Христо Иванов / Георги Димитров
"Никой не ни е казал кой е кандидатът на "Има такъв народ" за премиер", заяви пред журналисти в Народното събрание Ивайло Мирчев от "Демократична България".

"Въпреки че, доколкото разбирам, само след няколко часа президентът ще връчи мандата на този премиер, ние не знаем все още кой е той", коментира Мирчев и изрази надежда поне в тези няколко часа до връчването на мандата да им бъдат казани кои ще бъдат министрите, когато се иска подкрепата на ДБ.

"От самото начало и в разговорите с тях, и публично ние сме искали да знаем кои са имената в Министерския съвет. Изрично сме казали, че не искаме наши министри, но искаме да знаем кои са хората, които ще поемат тази отговорност. До този момент имена не са ни предоставяни по никакъв начин", каза Ивайло Мирчев.

ИТН: Ще кажем името на премиера в 17:00 ч., разчитаме приятелският огън да спре и да работим

На въпрос дали ще искат нова среща с ИТН, Мирчев каза, че е имало доста срещи и на тях са питали кои ще бъдат министри и отговор не са получавали.

Депутатът от ДБ коментира още, че в служебния кабинет безспорно е имало доста успешни министри. "Надявахме се наистина от ИТН за тези трима министри да размислят, защото техният успех, и това се вижда от одобрението им сред хората, е безспорен. Очевидно няма да се случи, така че предстоят разговори", добави той.

"Топката винаги е в мандатоносителя, те искат нашата подкрепа", завърши Мирчев.
БТА