Мая Манолова
Мая Манолова / Георги Димитров
"Казахме, че не желаем министри и властови позиции и, че не предлагаме хора и не се опитваме да внедряваме на хора." Това коментира Мая Манолова във връзка с изострения тон между ИБГНИ, ДБ и ИТН около съставянето на правителство.

ИТН: Ще кажем името на премиера в 17:00 ч., разчитаме приятелският огън да спре и да работим

"Но, сме казали ясно - политиките са важни, но са важни и хората, които ще ги реализират. Имаме очаквания високият стандарт, зададен от служебното правителство да видим и в новия състав. И не бихме подкрепили кабинет, в който се вижда влиянието на ДПС, ГЕРБ и олигархически кръгове. На приятелски кръгове на досегашната власт", категорична беше Манолова.

Христо Иванов: Да не си мисли някой, че сме смокинов лист, зад който да се скрие друга форма на управление

Мая Манолова подчерта за пореден път, че отговорността за съставянето на кабинет е на първата политическа сила."Те ще правят правителство на малцинството. Те, не ние. Пак ще повторя, че нашите 13 гласа в нито една парламентарна конфигурация не са решаващи", допълни тя.

"Ние добросъвестно участваме в срещи и преговори в различни формати. И полагаме всички усилия да има правителство. Участвахме в реговорите за политики, защото имаме ясна и последователна позиция, че ще се съобразим с волята на българските граждани да има правителство, нормалност, стабилност и почтено управление на промяната. Не на статуквото, на промяната", каза още лидерът на ИБГНИ.